Hoh, tulipas loma tarpeeseen. Vaikkakin se hujahti taas ihan liian vauhdilla. Töihin oli toisaalta loppiaisen jälkeen kiva palata, mutta kyllä sitä huomasi seuraavana aamuna, että lomalla totuttu unirytmi on hieman rikkoontunut; ihan ei ollut selvillä että mikä päivä, mitä kello Yllättynyt Noh, onneksi on taas viikonloppu!

Joulua ennen piti tokoilla, mutta kummien piti kuitenkin hoitaa tonttuiluvelvollisuudet, joten tokot jäi tekemättä. Jouluaatto aloitettiin agittamalla Heidin kanssa. Tehtiin rataa ja Jani oli (huh, jo toisen kerran viikon sisällä) mukana kuvaamassa. Oli sen verran lomafiilistä jo mukana, ettei niitä oikein kehtaa julkaista... Hassu juttu miten itse tuntee viilettävän pitkin hallia kovalla vauhdilla, mutta video kertoo totuudeksi aivan päinvastaisen... Loppuun pyöritin koiria vielä neliössä, kieroja, välistävetoja...

Joulun pyhien jälkeen maanantaina agitettiin ja tehtiin putkihässäkkää keppien kera. Olipas treeni, joulukinkut vielä sulivat mahassa, mutta Heidi patisti, patisti ja vielä vähän patisti.. Ja löytyihän sieltä vähän draivia ja saatiin aika passeli pätkä aikaiseksi Justun kanssa. Sekin on videolla, ja löytyy täältä.

Tiistaina myös agia, ja silloin pääpaino oli Nuppiksen irtoamisessa ja eteenlähetyksissä. Neljä aitaa, Heidi lopussa lelun kanssa. Ei ollut helppoa, mutta saatiin Nuppu lopulta namin perässä etenemään ja hyppäämään kaikki aidat.

Tiistaina agitreenin jälkeen tehtiin vielä tokoa. Agendassa taisi molemmilla olla seuraamista, noutoa ja hyppyä sekä paikkamakuut. Nuppis teki ekaa kertaa ryhmämakuun "vauvaryhmässä" (EVL-ryhmä vaihtoehtona :) ), ja äippä oli kyllä hurjan ylpeä pienestä intoilijastaan. Kävin piilossa, palkkasin välillä, mutta hyvin tyttö pysyi.

Uusivuosi vietettiin kavereilla "maalla". Ensin käytiin talon koirien kanssa lenkillä, 3 russelia. Hetken oli pientä pörinää puolin ja toisin, Nuppua tilanne jännitti, ja russeleiden joukossakin oli yksi vähän arempi tapaus. Mutta hyvin tulivat juttuun loppuillasta, leikkiä ei kylläkään nähty. Mutta tämä uusivuosi oli meidän aussihistorian rauhallisin. Muutamia paukkuja kuului sisälle musiikin yli, ja Justus vähän ilmoitti että jotain tapahtuu jossain, mutta rauhoittui hyvin nopeasti. Hiphei!

Vuoden ensimmäinen päivä korkattiin, yllätys yllätys, agittamalla :) Tehokas treeni, yhtään en kyllä muista mitä tehtiin, heh. Muutenkin näissä joululoman agitreeneissä on ollut pääpaino kepeillä ja kontakteilla. Justus valmistautui kisoihin ja Nuppu taas vaan tarvitsi paljon toistoja kontakteille, kun ne on ollut vähän pelottavia. Ja siinä kyllä onnistuttiinkin, saatiin hyvin jo tällä kertaa tehtyä ilman että jännitettiin kiipeämistä, taitava Nuppis.

Lauantaina 3.1. käytiin Justun kanssa Hyvinkäällä JAU:n agikisoissa ottamassa pari starttia. Harmitti, kun ilmoittauduin nimenomaan ilmoitetun kolmen startin takia, mutta viimeinen peruttiin hurjan suuren osallistujamäärän takia. Meidän sinko kun yleensä ekoilla starteilla vaan purkaa virtaa, se viimeinen olisi ehkä saattanu olla jo sellainen että ohjaajankin sanoilla olisi ollut jotain merkitystä, heh. Eli pieleenhän tuo meni, eka keskeytettiin, kun korvia ei ollut lainkaan.

Toinen rata alkoi vähän vastaavanlaisesti, alussa tuli heti hylly, mutta jatkoin loppuun. Keskiosio oli perfect, täydelliset, vauhdikkaat kepit, kaikki kontaktit otti (mun mielestä) ihan älyttömän hyvin, pysähtyi/hiljensi jopa ennen ylösmenoja. Loppu vähän hajosi vaikean ohjauksen myötä, mutta muuten ihan jees. Mä alan löytää vihdoin sen tyylin, miten Justua ohjataan, hyvä minä!

Maanantaina ennen loppiasta käytiin vielä tokoilemassa koirien kanssa ihan keskenään hallissa, olipas kivat treenit: noutoa, seuraamista, jääviä, hyppyä, loppuun paikkamakuut. Taisin tehdä molempien kanssa neljä settiä, Nupun kanssa lyhyempiä, Justus kestää jo pidemmänkin pätkän putkeen.

Että sellainen loma.