Viime viikolla käytiin pariin otteeseen hallilla itteksemme treenaamassa, ja kyllä: pääasiallisesti tokoa, huisia!!! Yllättynyt Jonkin sortin tokovillitys on siis iskenyt, pikkuhiljaa alkaa kai taas tajuamaan että tokokin voi olla oikeesti kivaa.... Tästä tulee pitkä tarina, varoitan.

Maanantaina menin ennen töiden tekemistä treenaamaan, olipas jännää. Tehtiin neljässä setissä treenit, molemmille pari liikettä per setti. Nuppis aloitti.

1) Noutoleikkiä ja kapulan kantoa.
Noutoleikki sujui hyvin, heittelin kahta samanlaista lelua saalisvietti-leikin omaisesti. Kun kääntyy kohti, sanon tuo ja alan heiluttaa toista lelua kädessä. Nupun ollessa melkein mun tykönä, sanon irti ja heitän kädessäni olevan toisen lelun vastakkaiseen suuntaan. Nyt tuli monta hyvää pätkää, eikä enää niin hirveesti riekkunut yksinään lelun kanssa.

Kapulan kanto meni kanssa mainiosti, jo monta metriä ilman pudotusta.

2) Seuraamisen käännöksiä, jäävistä seiso
Kappas, tyttönen osaa kääntyä vasemmalle melko moitteettomasti. Ei sitä ole kauheasti treenattu. Justun kanssa sitä sai tahkoa vaikka kuinka. Muuten meni hienolla asenteella, tehtiin lyhyitä pätkiä alkuun, loppuun tein piruuttani yhden pidemmän.

Seisominen taisi mennä kans aika hyvin, palkka taas etukäteen siihen kohtaan mihin pysähdytään. Palkan kanssa tais olla vähän jotain hokaamis hämminkiä, mutta leikki kun haettiin se yhdessä.

3) Hyppy ja ruutuun juoksua
Tehtiin pelkkää hypyn etäisyyttä sekä seisomista. Ei näissä mitään ongelmaa ole, mutta tahtoisin että hyppäisi AVOa ajatellen pidemmälle.

Ruutu oli tänään keskellä hallia. Halusin tehdä ruudun hokaamistreeniä, eli käveltiin sitä ympäri eri etäisyyksiltä, ja käskytin ruutuun. Nupulle piti jättää lelua, koska ei vielä ymmärrä mikä ruutu on. Jälkeenpäin rupesin miettimään että pitäisikö ottaa kuitenkin se kosketusalusta...

4) Luoksetulon läpijuoksua ja eteentuloja leikkien
Nuppu istumaan, täys etäisyys ja kutsu. Kohdalla palkan heitto jalkojen välistä. Hyvin sujuu, aavistukseen jarruttaa lähestyessä, selvästi miettii törmäystä. Mutta eipä näitä olla kauaa tehtykään. Uskon että se menee ohi :)

Sitten vielä pelkkää eteentuloa lelun kanssa. Hurja taisteluleikki, irtilaskiessa käsky Tänne. Vähän kädellä+lelulla ohjaan oikeaan kohtaan ja tarpeeksi lähelle. Sitten taas vetoleikki palkaksi. Ihan jees, tuppaa vähän vinottamaan, täytyisi kai puuttua niihin urakalla.

Sitten oli Justus Huttusen vuoro.

1) Seuraamista, jäävistä istu
seuraamisesta en muista miten meni, taisi vähän edistää. Istuminen menee pienen askellusavun kanssa hyvin. pikkuhiljaa täytynee koittaa häivyttää.

2) Luokstulon stopit
hiipii, joten otin niin rakkaan tennispallon avuksi. Ja sillähän se pysähtyy. En edes yritä sotkea tätä nyt valmiiksi liikkeeksi, kun vaan muistaisin tehdä noita pelkkiä stoppeja ja paljon suoria luoksetuloja. Vauhtia saisi nimittäin olla lisää. Pitäisi varmaan koittaa takapalkkaa...

3) Hyppy ja ruutu.
Hypyssä haettiin pitkälle hyppäämistä ja sitä istumista siellä esteen takana. Ensin hyppyjä, lelu palkaksi, ja sitten käskyllä yli. Näitä varmaan joku 5 toistoa.
Sitten pelkkää istumista. Kävin esteen toisella puolella ja palkkasin, toistoja joku 5. Pitihän sitä sitten tyhmän kokeilla olisko jo ymmärtänyt että sinne istutaan käskystä, mutta eihän se ole....

Ruutua samaan tapaan kuin Nuppiksella, kosketusalustaa kaivataan tällekin yksilölle :)

4) Noutoa
Piti rauhoittaa. Ei rauhoittunut. Mutta parani. Alkuun pelkkää kantoa, annoin kapulan suuhun ja käveltiin. Sitten nostoja, kapula mun ja Justun väliin, käskyllä tuonti mulle. Nää sujuu jo rauhassa. Varsinaista liikettä vielä niin että heti nostosta kehu ja näytin lelua. Sai laskea heti irti ja tulla kiinni leluun. Parin toiston jälkeen alkoi tajuta, että nopeus on valttia.

* * * * *

Jani oli käymässä lääkärissä meidän treenien aikana, joten meillä oli aikaa vähän agittaakin. Tein neliön ja otettiin välistä vetoja ja -työntöjä. Justulle teki hyvää, yritin olla hiljaa ja vaan kropalla ja kädellä ohjata. Vedot meni lopuksi jo hyvin, työnnöt piskuisen tahkoamisen jälkeen.

Nupulle olisi pitänyt jättää tekemättä, tokotreeni olikin väsyttänyt pienen, eikä vire ollut oikeen kohdallaan.... Teki, mutta koska käskin, ei siksi että tykkäsi. Sorry, pikkuinen Otsan rypistys, tajusin sen vasta liian myöhään.

 

Lauantaina Heidin kanssa hallilla.

Tokotukset taas seteissä, tällä kertaa vaan pari, koska tarkoitus oli agittaa tokon jälkeen, ja edelliskerrasta viisastuneena tiesin jättää varsinkin Nuppa ajatellen vähän intoa varastoon.

Nuppis teki taas noutoleikkiä, nyt huomattavasti paremmin kuin maanantaina.
Seuraamista, käännöksiä ja loppuun Heidin käskyttämä pidempi pätkä. Hurjan hyvä ekeksi liikkurin kanssa otetuksi.
Hypyssä
yritin kiinnittää huomiota hypyn jälkeiseen seiso-käskyyn ja sen ajoitukseen, ja paikkaan josta lähdetään liikkeelle. Nuppu kun tulee esteen sivuun. Tätä pitäisi pohtia vielä.
Sitten juostiin täydeltä matkalta ruutuun leikkimään, se oli huisin hyvä!

Justus teki seuraamista. Hmm, edisti taas, paikkaa täytyy alkaa varmistella. Myös käännöksissä vähän leviää, kun on kiire mun eteen. Kontakti sinänsä hyvä.
Ruutuun juoksua, jos lelu ei ruudussa, empii. Mutta jos näitä toistoja nyt tekisi ja lelu lentäisi apparilta, niin varmaan tulisi hyvä.
Hyppyä, tällä kertaa tennispallo palkkana, koska mietin josko se parantaisi motivaatiota istumiseen. Samalla tekniikalla kuin viimeksi, ensin hyppyä, sitten istuttiin. Loppuun tehtiin hyppy+istu, ja sehän istui ihan ekalla käskyllä!!! Hieman empien, pakko myöntää, mutta istui, hurraa!
Noutoakin tehtiin vielä samalla tapaa kuin viimeksi, ihan jees.

 

* * * * *

Tunnari on aloitettu vaihtelevalla menestyksellä. Tai no, ehkei vielä kannattaisi menettää yöunia, kun toistoja on takana vasta muutama. Viime viikolla oli vähän ongelmana väärän kapulan nosto. Treenit tehtiin kahdella kapulalla, omalla ja hämyllä. Hämyt tuppas nousemaan liian helposti, eli nenä ei ollut ollenkaan auki.

Tänään tein molemmille toistot yhdellä ainoalla, omalla. Tunnarin päälle vähän lunta, mutta selvästi näytin mihin laitoin.

Nuppu tekee hyvin töitä, saisi ehkä hieman rauhallisemmin olla vielä, mutta kuitenkin meni omalle heti, ja nosti. Palkaksi nakkia. Kaikki neljä hienosti.

Justulla vähän liikaa virtaa, sitä pitäisi rauhoittaa. Käytännössä toi kaikki, tosin kolmannen lähetyksen otin uusiksi, koska lähti viipottamaan niin pitkälle kuin remmissä pääsi.

Näin jatketaan tämä viikko. Ja pyhästi yritän, että joka ilta otetaan toistoja.