Parin viikon normitreenit on päivittämättä, tässä niistä kooste.

Justus treenasi puoltoista viikkoa sitten takaakiertoja. Rata oli aika koukeroinen ensi vaikutukseltaan, mutta meillä ei takaakierroissa ole juurikaan ongelmia. Tässä treenissä saatiin käytännössä vielä vahvistettua niitä ja onnistumaan jopa pari sellaista, että mä en ehtinyt auttamaan ohjauksessa paikanpäälle, ja käskytin edellisen esteen takaa Justun kiertämään. Ekan luulin että meni tuurilla, mutta toisella selvästi tiesi mitä tehdä.

Nuppis treenasi helppoa rataa (pari U:n mallista), ja erikoisesteitä ja kontakteja. Erityinen edistysaskel kepeillä, jotka tehtiin ilman remmiä, kepit vielä vinossa. Älyttömän hieno! Tehtiin lisäksi keppien loivaa avokulmaa, ei ongelmaa! Aika taitava pikkuneiti! Keinun kolahdusta siedätin myös, eikä lotkauttanut korviaan sillekään.

Maanantaina oli Heidin kanssa tarkoitus tehdä helppoa rataa viikonlopun kisakoirille, Justulle ja Fiukulle. Mut me onnettomat saatiin väännettyä niin hirvee kisaa edeltävä rata ja treeni, että odotukset viikonlopulle ei todellakaan olleet korkeella. Pitkät estevälit, hirveesti juoksemista, ja mitä kaikkee muuta. Ei siitä sen enempää... Vaikka oli tuskaa niin oli fiilis, ettei tän huonommin toisaalta ainakaan voi mennä :) Nupun kanssa koitin pitää hauskaa, koska maneesin pohjalla Nuppis on varmempi ja menee kovempaa. Nuppu on kovin epävarma jos mä mokaan ja sen fiilis laskee heti. Siksi en juuri tällä hetkellä välitä, jos se tekee mun ohjauksen takia väärin.

Keskiviikkona Justus teki kaksi rataa. Eka meni heti pieleen, mä aattelin ihan tyhmän vaikeasti koko radan, ja unohdin helpot ja yksinkertaiset asiat...

 

5. aida ajattelin ensin ohjata takaa, sylkkärin tapaisella. Pah, siitä mitään tullut, mutta kun jäin 5.-7. esteiden keskelle, niin homma toimi heti (yksinkertaista ja helppoa). Kepeille ohjaus oli vaikea, koska piti joko antaa tilaa = Justus ei hakenut tuosta kulmasta keppejä ollenkaan, tai ohjata = Justus tulee päälle ihan täysin. Persjätöllä saatiin tuo kohta toimimaan. Jotain muutakin oli, mut ei nyt jäänyt päähän.

Toinen rata tehtiin kisanomaisesti.

Rataantutustumisessa unohdin täysin esteet 6-9. Hyppäsi suoraan vitosesta kymppiin. Puomi muistui mieleen kun istutin Justun lähtöön.... Koutsi oli ensin hiljaa kun kysyin että miten se rata menikään, mutta neuvoi sitten ja totesi että olis varmaan kiva fiilis jos kisoissa kävis noin, heh. Noh, nollarata tehtiin kuitenkin, se oli huippuhyvä kisoja ajatellen. Ainoa mikä jäi harmittamaan oli kakkosen haltuunotto ja kääntö kolmoselle, joka tietysti meni ihan pieleen. Justus tuli pitkän kaarteen kautta kolmoselle ja kävi melkein puomilla....

Torstaina vedin itse Nupun ryhmän treenit, ja Nuppis jäi kotiin huilimaan!

Mutta hyvä fiilis on tällä hetkellä molempien agitilanteesta, ensi viikolla jatketaan normitreeneissä!