Niin siinä sitten kävi HuutoTukittuItku
Viime viikolla sain röntgenlääkärin lausunnon sekä vielä neurologin mielipiteen Nupusta YESsillä otetuista röntgenkuvista. Lausunto oli seuraava:

  • rintanikamien 10.-11. väli on kapeampi kuin viereiset, kapenee kiilamaisesti ylöspäin.
  • fasettinivelten ympärillä uudisluumuodostumaa (artroosimuutos = nivelrikko)
  • päätelevyjen ja fasettinivelten ympärillä nähtävissä skleroottisia muutoksia (=luutihentymää)
  • ristiluu nousee lievästi dorsaalisesti (=ylemmäs) verrattuna lannerangan L7-nikamaan. Lumbrosakraalivälissä on vähäistä ventraalista siloittumaa (spondyloosia?)
  • lisäksi colon (=paksusuoli) laskee normaalia jyrkemmin lumbaari-imusolmukkeen alueella.
  • suositellaan keskiselän ja lumbosakraalivälin tarkempia tutkimuksia CT- tai magneettikuvauksella.

    (Vihreät mun omia lisäyksiä/suomennoksia)

Neurologin mukaan tuo nikamavälien kapoisuus ei ole merkittävä löydös, se saattaa olla normaalistikin kapeampi. Tämän takia ei todennäköisesti ole mitään ongelmia välilevyissä esim. välilevytyrää. Mutta varsinainen löydös ja kipua aiheuttavat tuo nivelrikon alku sekä siloittuma.

Että sellaista. Ei siis mitään hyviä uutisia. Viime viikko meni aika pitkälti näitä sulatellessa ja se taitaa jatkua edelleen.

Miten tämä nyt sitten vaikuttaa Nuppuun?
Noh, ulospäin ei näy mitään. Nuppu ei toistaiseksi kipuile (jatkuvaa selän lihasjumia lukuunottamatta) tai muuta, joten siinä mielessä ei ole ns. syytä huoleen, jos niin nyt tässä vaiheessa voi asiaa hieman keventää. Tämäkin sulkee osittain välilevyjen ongelmat pois, koska ne yleensä ilmentyvät selkeinä kipuina, sen näyttämisenä sekä ontumisina.

Tällä hetkellä hoitona on fysioterapia. Lääkkeitä ja leikkauksia emme näillä tiedoin tarvitse, mutta sekään ei tietenkään ole poissuljettua. Tarkempiin tutkimuksiin menemme vielä heinäkuussa (CT- tai magneetikuvat), ja mikäli sieltä jotain esim. leikkauksella hoidettavaa löytyy, niin sitten katsotaan sen mukaan.

Agilitya emme enää harrasta, ehkä teemme jotain pikkujuttuja rimat maassa omaksi huviksi joskus. Tokoa ja jälkeä toki, mutta PK-tottista pohdin vielä, A-esteen sekä metrisen hypyn takia. Aika näyttää. Mutta joka tapauksessa kaikki treenit tehdään hyvän lämmittelyn jälkeen ja lopuksi jäähdytellään hyvin. Fyssarilla hoidetaan nyt aluksi noita lihasjumeja, ensimmäinen kerta on kesäkuun lopussa.

Olen hirveän tyytyväinen, että päätin hoitaa kaiken "saman katon alla" YESsillä, koska lääkärit ja muut voivat keskustella keskenään ja saavat samat tiedot. Meidän ell on ollut tosi ystävällinen ja kysellyt monien mielipiteitä, ja sitä myöten saadut lausunnot on selkeyttäneet tilannetta. Mutta kyllä ketuttaa, voi h******n prkleen #%&%&!!!!!!!! Huuto

* * * * *

Perjantaina käytin Nupun ns. muuten vaan eläinlääkärillä. Viikolla huomasin että hännän tyven karva olivat pariin otteeseen ihan märät, Nuppu oli kalvanut pyllyään. Heräsi epäillys, ovatko anaalirauhaset tyhjentyneet normaalisti. Mentiin varmuuden vuoksi lääkäriin, joka sitten tunnusteli ja tyhjensi täynnä olleet rauhaset. Lisäksi otettiin pissanäyte, kun limakalvo oli hieman ulkona ja punoitti. Näytteessä näkyi vähän verta, mutta sille tiesin jo selkeän syyn joka varmistui lauantaina: Justun tokokisasuorituksen aikana Nuppu päätti aloittaa juoksut :) Onneksi auto oli sivussa ja tarkistin neidin ennen kuin olisin vienyt sen kentän reunalle Nauru

Alkuviikko ollaan kotosalla, Nuppu matkaa mun kanssa töihin päivisin. Loppuviikosta Justus lähtee porukoille hemmottelulomalle. J on kyllä huomannut että sisko on entistäkin ihanampi, mutta pääasiassa antaa olla rauhassa. Pari kertaa on vähän koittanut lämmitellä leikkimään korvat päätä myöten käännettyinä. Nuppu on kyllä tarkka tyttö ja kääntää pyllyn pois jos Justus alkaa tungetella. Lisäksi Justus on ollut hyvin kuulolla jos mä käsken sen lopettamaan. Täällä elellään siis suhteellisen rauhallisesti, toistaiseksi ainakin.