Käytiin Justun kanssa koittamassa oman seuran tokokokeessa AVOa uudestaan. Tiesin kyllä että maksettu harjoitus on todennäköisesti edessä, koska erinäiset asiat ei vaan pelitä kisatilanteessa. Yhdellä sanalla kestävyys. Ja voin kyllä edelleen ihan katsoa peiliin ja etsiä syyllistä, tänä keväänä on vaivannut kauhea motivaatio-ongelma, osittain sen selittää tuo omassa mahassa kasvava salamatkustaja ja sen aiheuttama suunnaton väsymys... Seliseli. Mutta maksetut harjoitukset on "kivoja", tietäähän mitä tehdä.

Tuomarina Riitta Räsänen, tuomariharjoittelijana Jaana Tala.

Paikkamakuu 0
Ei vaan kestä painetta tai jotain. Nousi heti ylös kun lähdin piiloon. Oli jossain vaiheessa jo lähdössä mun luokse mutta päätti sitten ilmeisesti että se ei olekaan sallittua ja istui takaisin. Mun palatessa oli tosi hermostunut, väisteli katsetta, käänteli päätä ja nuoli kirsua. Tiesi ettei nyt ihan putkeen mennyt. No mutta pysyi siellä rivissä, onhan sekin jo puoli voittoa. Käytin pisteiden mietinnän ja annon ajan hyödyksi, pistin maahan ja silittelin rauhassa kylkiä.

Seuraaminen 9
Meni kuulemma hyvin, musta ei. Kontakti ties missä, oli väljää... Mutta kai se sitten näytti kauempaa paremmalta.

Maahanmeno 8
Seurausosio taas hyvä, mutta maahan menee hi-taas-ti.

Luoksetulo 5 ("kiltti vitonen")
Justus teki taas iloloikan seisomisen sijaan. Itse tajusin että matka taitaakin oikeasti olla pidempi kuin ollaan harjoiteltu... Ja mä sain sapiskaa leveästä haara-asennosta, ja siihen asettautumisesta. On kuulemma liian selkeä merkki koiralle (?). Pysyn kuulemma varmasti pystyssä jalat lähempänä toisiaan. Jaa.

Seisominen 8,5
Seuraaminen taas jees, mutta ei pysähdy täpäkästi, otti pari askelta. Mutta ei kääntynyt ohittaessa, hiphurraa, jotain ollaan sentään saatu treenattua kohdalleen!!

Nouto 5 (tääkin tais olla taas kiltti 5)
Hienosti kapulalle, tosin taas vähän liian saalistaen. Nosti ja lähti tulemaan, mutta päättikin taas juosta mun ohi. Kiersi oikealle puolelle ja tiputti kapulan maahan ja tapitti mua. Nostin kapulan itse. Ja taas sain sapiskaa, kapulaa ei saa heittää niin että vie sen ensin eteen, sitten taakse ja eteentullessa irroittaa. Tämäkin oli liian selkeä merkki koiralle... Pitää heittää eleettömästi. Varmaan teen treeneissä pelkkiä heittoharjoituksia enkä mitään muuta, prkl.

Kauko-ohjaus 0
Ekaan istumiseen kaksi käskyä, ja taisi tulla toiseenkin istumiseen kaksi eikä silloin noussut vaan jäi maahan.

Estehyppy 0
What the....? Ikinä käynyt näin! Siis yleensä Justus hyppää esteen sivuun oikealle, nyt vasemmalle. Katsoi liikkuria epäilevästi ja totesi että apua pelottaa, ja tuli esteen sivusta mun luo, vaikka selkeä näköyhteys oli esteen yli ja normaalisti hyppää vaikka paikaltaan jos on tarvis. Ja hyppyynkin piti sanoa kaksi käskyä, se oli kyllä mun moka, sanoin valmis, vaikka koira ei ollut. Mutta tää kyllä harmittaa, koska yleensä menee hyvin vaikka olis kuinka ohi esteen.

Kokonaisvaikutus 8
Tekee hyvin, mutta uunottaa ohjaajaa aika ajoin. Aijaa, ihan tosi.

Yhteispisteet 84, ei siis tulosta.

Noh, tulihan käytyä. Ja olihan siellä hyviä pätkiä, alkuun olen tyytyväinen, vaikka se seuraaminen ei musta ysin arvoista ollutkaan. Yllätyin siitä kyllä oikeasti, koska muuten tuomari oli todella tiukka. Liikkeiden välit verotti meidän molempien jaksamistaja keskittymistä, kun tuomari ja -harjoittelija keskustelivat. Liikkeiden välit ei muutenkaan oo meille helppoja, joten joihinkin liikkeisiin tuli liikaa virtaa kun kehuin ja koitin tsempata Huttusta, ettei ala haahuilla.

Seuraavan kerran syksyllä, josko siihen mennessä saatais treenattuakin... Ja josko Nuppu olis jo kisakunnossa