Viime viikon loppu vierähti mökillä, ja vaikka piti treenata, niin oleiluksi meni. Noh, tein mä muutaman kuria palauttavan tokotreenin, mutta niillä nyt ei saavutettu yhtään mitään muuta kuin vähän järjestystä kahden valtoimenaan vapaana juoksevan aussin ja yhden kymmenvuotiaan kummitytön toimintaan :) Miun koirat melkein vaihtoi omistajaa, kun kummityttö oli niin ihana lentävine keppeineen ja muine leikkeineen, heh. Noh, kotiin tulivat kuitenkin ihan tyytyväisenä.

Tiistai pyhitettiin tokoilulle. Puolilta päivin lenkin jälkeen tein molemmille noutokapula ja tunnarin etsintä treeniä. Justulla on ollut ongelmia noutokapulan luovutuksessa, joten tehdään sitä nyt intensiivisemmin kuin itse noutoa, jossa ei pitäisi olla ongelmaa. Siis selkeästi pelkkaa nostoa ja tuontia sivulle. Nuppu pieni taas keskittyy vaan siihen että kykenee edes pitämään kapulaa suussa sekunnin tai kaksi, koska se on kamala kapistus. Ja kyllä se jo edistyy, koska pystyy kävelemään metrin ja istumaan alas ennen käskystä luovutusta. Hurraa!

Tunnaria etsittiin metsäpusikoista molempien kanssa neljä kertaa. Molemmilla yksi oma kapula jota piilotin 2-5 metrin päähään ja sitten nuuskittiin. Molempien nenä käy, Justulla on ehkä vähän liikaa vauhtia kapulalle menoon...

Illalla mentiin pitkästä aikaa "ohjattuihin" treeneihin. Nuppu aloitti. Lämmiteltiin kontaktilla ja seuraamisella. Pieniä ongelmia täyskäännöksessä, pidin namia varmuuden vuoksi vasemmassa kädessä, käsi jalassa kiinni. Nuppu päättikin jäädä käännöksessä taakse istumaan.. Vedin sitten namilla eteenpäin, ja onnistui. Näitä täytyy tehdä hetki, jotta muistuu mieleen.

Sitten paikkamakuu. Aika ehkä yhteensä joku reilu pari minuuttia, kävin palkkaamassa kolmisen kertaa, hetken olin piilossa. Tosi rauhallisen oloisesti makasi ryhmässä, hyvä!!

Muuten keskityttiin liikkeisiin, joissa on seisomista. Jäävistä seisomista takapalkalla. Muistin miksi sain sen lomalla pari kertaa onnistumaan ilman käsiapua, lelu oli takapalkkana. Kokeilin näin, ja olivat täydellisiä!! Muutama toisto, sitten hyppäämään estettä. Lautoja oli tarkoituksella vain kolme, en hyppyytä Nuppua turhaan korkeita esteitä. Eka toisto tehtiin niin että palkkasin seisomisesta esteen taakse, toinen koko liikkeenä. Kummassakaan ei mitään ongelmaa.

Sitten juostiin vielä ruutuun. Ensin niin, että lelu oli ruudussa, sinne meni. Vauhtia saisi kyllä olla ehkä enemmän, mutta hyvin se sinne juoksee. Sitten niin, että Elina heitti lelun vasta kun Nuppu oli ruudussa. Ei ongelmaa. Tehtiin vielä eläinkoe, huusin "seiso" Nupun ollessa ruudussa ja sitten palkka. Tämäkin toimi hyvin, tosin ei vaadittu täydellistä pysähtymistä, kunhan oli ruudussa. Loppuun vielä lelu ruudussa valmiina ja sinne juoksu. Ruutuun meno on hienoa, mutta palkkaus täytyy miettiä: nyt Nuppis pelästyi Elinalta lentävää lelua, siis alkoi väistää, kun ei tiennyt että lelu lentää. Ehkä pitäisi heittää nami, ja mun mennä sitten palkkaamaan ruutuun erikseen lelulla? Vai tottuisiko lentävään leluun muutamien toistojen jälkeen?

Nuppu oli kyllä aika hieno tokotyttö tänään, intoa täynnä ja teki mitä käskettiin vaikka tehtiin liikkeitä joissa on ollut ongelmia. Hyvä hyvä!

Sitten Justus Huttunen. Lämmiteltiin samaten kontaktilla ja seuraamisella. Ajoittain ihan ok, mutta muutamia ihmeellisiä tempauksia, kuten seisomista sivulla istumisen sijaan tai kääntymistä eteen... Noh, palkkailin lopussa sivulle istumisia namilla ensin ohjaten, ja ne olivatkin sitten hienoja.

Luoksetulon seisomista. Piiitkä matka, eka oli hieno, tokan juoksi läpi. Takapalkalla tehtiin ja muistuttelin sitten pallosta parit seuraavat kerrat ja pysäytin lähemmäksi itseäni. Alkoi taas sujua, mutta vähän kyllä ärsyttää...

Ruutua, samaan tapaan kuin Nupulla, mutta vain yksi niin, että lelu oli valmiina ruudussa. Sitten vaadittiin jo ruudun löytymistä ja seisomista ennen kuin Marjo heitti lelun. Toisella tällaisella vähän mietti, pysähtyi, katsoi mua ja Marjoa, meni kuitenkin ruutuun, sai käskyn seiso ja siitä palkan. Hieno poika :) Loppuun vielä lelullinen juoksu.

Sitten vielä noutoa, ensin kapulan nostoa ja tuontia sivulle. Sitten yksin liikkeenomainen, joka meni pieleen. Tiputti kapulan eteeni. Uusinta, jossa annoin lisäkäskyn sivu kun lähestyi ja se auttoi, tosin kapulan tuonti oli jännittävää, kun piti tunkea heti jalkaan kiinni eikä kapula meinannut mahtua takaa enää eteen :)

Mutta kyllä se Huttunenkin vaan oli aika hyvä, moottori toimi vähän liiankin hyvin, mutta hyvä että se on olemassa!