Justushan oli viikko sitten kipeä muutaman päivän ja nyt sitten viikonloppuna sairastui Nuppu. Epäilin että olis nenäpunkki tai sitten kennelyskää. Nuppu aivasteli viikonloppuna paljon ja lauantaina oli ihan tosi vaisu. Makoili vaan paikallaan eikä tahtonut oikein liikkua. Sunnuntaina taas ihan normaali, ja varsinkin ulkona tykkäsi olla kovasti. Helpotti ilmeisesti hengittämistä tai jotain.

Jani käytti sitten tänään Nupun eläinlääkärissä. Otettiin pissanäyte, kun aamulla lirahti pari tippaa sisälle. Oli normaali, mutta huomenna saadaan vielä jotain tuloksia puhelimitse. Anaalit oli täydet ja ne tyhjennettiin. Selkä aika jumissa, mutta sen tiesinkin edellisen hierontareissun jäljiltä. Kennelyskää ei, mutta joko lievä ylätiehengitystulehdus tai nenäpunkki. Kumpaakaan ei lievänä ole tarpeen lääkitä, vaan mennään muutaman päivän levolla. Halille ei ole asiaa viikkoon.

Että sellaista. Viikonlopulle suunnitellut kokeet peruin jo melkein Justun sairastumisen perusteella, mutta Nupun sairastuminen sinetöi päätöksen. Harmittaa, mutta minkäs teet. Onneksti pidempää karanteenia ei tullut, ja päästään treeneihin jo ensi viikolla.

Uutta mulle oli tuo että nenäpunkkia ei enää välttämättä lääkitä. Aiemmin kun ollaan saatu Stonghold-kuuri samantien. Sen olen tiennyt että kaikki koirat saattaa sitä kantaa, mutta ei oireilla. Mutta levittää sitä toki myös silloinkin. Toisaalta, onhan se lääkitsemättä jättäminen loogista, juuri lääkekuurin vaivaan saanut koira saattaa seuraavalla viikolla hallitreeneissä saada toiselta koiralta uuden punkkikannan.